D1: Braget udeblev

Michael Møller -

Pokalkvartfinalen mellem Hafnias og Rødovres damer var ventet i spænding. En spænding som støt og roligt var blevet opbygget siden Hafnia slog Hvidovre FC ud af pokalturneringen og igen da kvartfinalerne blev udtrukket – en lodtrækning som betød, at Hafnia skulle krydse klinger med Rødovre FC. Da cheftræner Liv havde sat sig selv på holdkortet, og assisterende træner Stine ikke lige var til rådighed i denne kamp!, havde Liv allieret sig med Jesper fra H2, som trænergardering på bænken.

Spændingsniveauet var intakt ved kampstart om end opvarmningen meget uvant, var præget af manglende koncentration og et lidt for stort fokus på modstanderholdets opvarmning, i hvert fald til anførerens smag!

Hafnia fik den værst tænkelige start med et Rødovremål allerede efter 45 sekunders spil. Selvom Hafnia formåede at holde stand og kun lukkede et mål mere ind i 1. periode, sivede spændingen langsomt men sikkert ud af kampen i takt med Rødovres øgninger på resultattavlen.

Kampen var præget af et væld af udvisninger, 7 til gæsterne og 3 til Hafnia. Dommerne slog hårdt ned på slag på stav, og det fik svingdøren til at svinge i udvisningsboksen. Det betød, at kampuret til tider sneglede sig af sted og særligt tredje periode blev en rodet periode med mange afbrud. Det blev til gengæld også den periode, hvor Hafnia bød ind med mål på resultattavlen. Hafnias første mål blev sat ind efter 11 minutter i PP med en aflevering fra Rikke til Liv, som udnyttede, at Malene afskar keeperens udsyn, og med et skud langt ude fra satte bolden ind helt oppe i højre hjørne af målet. Det andet Hafniamål blev scoret på frislag med assist af Rikke og scoring af topscorer Amanda. Rødovre fik lov til at lukke ballet med deres scoring til 2-8 i det sidste minut af kampen.

Kampens resultat på 2-8 er (helt subjektiv set) ikke er et udtryk for fordeling af spil og chancer, men nok mere et udtryk for at Hafnias fight og fine angrebsspil ikke rækker når man spiller mod hold, der scorer på deres chancer, og Hafnia ikke gør.

Hafnia fik vist flot etableret angrebsspil, uden at imponere med afslutningerne. Samtidig fortsatte forsvaret deres gode takter med heroisk indsats og et imponerende væld af skudblokeringer. Beviset på det sidste vil helt sikkert komme til udtryk ved morgendagens træning, hvor der skal udveksles blå boldmærker på stængerne. Endelig skal der rettes en stor tak til Jesper, som leverede en god moralsk og taktisk støtte på bænken.

Her slutter pokaleventyret, næsten inden det begyndte, men sejren som banede vejen til kvartfinalen kan ingen fra os!

Ref.: Malene