Endnu en sejr til damerne

Michael Møller -

Med en aflyst dame2 kamp og et massivt snevejr i hovedstaden tog Hafnia i mod Vallensbæks damer i lørdagens 1. Divisions kamp. Coachen havde på grund af den aflyste dame2 kamp pludseligt et væld af spillere at vælge imellem, og beordrede presspil fra første fløjt mod det sparsomme Vallensbæk hold.

Om det var vejret, de mange spillere eller almindelig lørdags sløvhed er hypotetisk gætværk, men sikkert er det, at Hafnia startede famlende og usikkert. Der var for lidt bevægelse, for lavt tempo, for dårlig kommunikation og en mangel på gejst og vilje fra første fløjt.
Vallensbæk spillede til gengæld frisk til, de løb for hinanden, de spillede bolden godt rundt og kom til flere farlige afslutninger. Heldigt for Hafnia var det, at Jane stod stærkt i målet, og ikke var bange for at ofre sig.

I pausen efter første periode blev det fra coachen tørt konstateret, at stort set kun de hyppige udskiftninger havde fungeret tilfredsstillende.

I anden periode blev de 3 kæder reduceret til 2 for at øge samspil og overblik, men Hafnias damer havde stadig utroligt svært ved at komme til kvalificerede afslutninger og Vallensbæk var til tider farligt tæt på at komme foran. Coachen forsøgte med mange forskellige spillersammensætninger, backs blev til wings, wings blev til centerspillere, gode råd var dyre.

I slutningen af 2. periode begyndte de blå så småt at vågne. Udsigten til en mulig uafgjort eller sågar et nederlag må alligevel have tændt nogen, omend det var sent. I sidste periode blev der fra starten taget mere ansvar; bevægelse og fight i angrebet blev bedre, forsvaret markerede tættere og der blev spillet bedre rundt. I et langt angreb lykkes det Malene at få bolden over målmanden og der blev, påtrods af Vallensbæks protester; fløjtet for mål.

Målet blev forløsende for Hafnia, og endelig begyndte holdet at spille med den tro og vilje som burde være tilstede gennem enhver kamp. I den sidste halvdel af 3. periode stod der Hafnia på det meste, og det blev til yderligere 2 mål på flot samspil, med hhv. Stine og Malene som afsluttere. Kampen slutter 3-0.