H1: Benløses elitehold afværgede truende pokalsensation

Kirk -

Et Hafnia-kollektiv uden flere nøglespillere spillede tirsdag aften over evne i to perioder og frustrerede DM-bejlerne fra Benløse, der var bagud efter to perioder og virkelig kæmpede for at finde nøglen til hjemmeholdets defensiv. Desværre løb Hafnia lidt tør for kræfter i 3. periode mod Benløses 3 dygtige kæder, og eliteholdet udnyttede på kynisk vis de ekstra centimeter overalt på banen, hvorved pokaleventyret er slut – medmindre Benløse naturligvis har gjort brug af en ulovlig spiller 🙂

2 kæder med familiefædre (med enkelte undtagelser) vs. 3 kæder med unge elitespillere, heraf flere landsholdspillere. Havde kampen overhovet nogen sportslig berettigelse? Måske ikke på papiret, men i Sundbyhallen lignede det længe, at miraklernes tid ikke var forbi.

Hafnia fik – akkurat som mod Copenhagen i forrige runde – en lidt ringe start, og Benløse var hurtigt i førersædet med en tomålsføring. Hafnia holdt dog det defensive koncept med fokus på kontra, og det begyndte lige så stille at virke. Hvims satte amagerkanerne i gang med en fræk afslutning fra bag mål, der ramte Benløse-keeperens bagside og gik i netmaskerne. Kort efter var det Frede, der brød sin måltørke med en flot udligning på lillebrors forarbejde. Og hallen fik nærmest åndenød, da Hvims bragte “tirsdagsholdet” foran 3-2. Glæden varede dog ikke længe, før Benløse havde udlignet, men Hafnia lod sig ikke slå ud. Topscorer “Bølle-Bob” genskabte nærmest med det samme den overraskende føring, der holdt perioden ud og afstedkom, at Benløse måtte berede sig på skideballe i omklædningsrummet.

Benløse forsøgte at justere til 2. periode, men det gjorde det faktisk kunne nemmere for Hafnia at dæmme op for det vedvarende Benløse-pres. Perioden vil nok især blive husket af Hafnia for det, der må betegnes som en noget nær perfekt defensiv indsats, som i sagens natur kostede rigtig mange kræfter. Desuden havde Møller i den grad krammet på udeholdet i denne fase. Benløse fik dog udlignet til 4-4 med 5 minutter tilbage på uret, og så lignede det længe, at holde skulle gå ud til den sidste pause med uafgjort på måltavlen. Brødrene Trier ville det dog anderledes, og Frede profiterede af Jeppes hårde arbejde i hjørnet ved at score i absolut sidste sekund af perioden – 5-4 og nærmest tumultariske tilstande i Sundbyhallen, hvor de anslået 25 tilskuere (primært fra Benløse) kæmpede med at finde en grimasse, der passede.

Forskellen på elitedivisionen og 1. division blev først tydelig i 3. periode, men navnlig én kendelse fra det ellers udmærkede dommerpar vil ride Hafnia-spillerne som en mare i de kommende dage. Fortsat foran med et enkelt mål blev Jeppe spillet frem til en 1 mod 1 situation, hvor Benløse-backen bliver rundet og i samme forbindelse holder fat i/skubber Jeppe ud af kurs, hvorved Jeppes mulighed alene med keeperen bliver ringere, da afslutningen sker i en maksimalt presset situation og fra en skarpere vinkel. Situationen råbte på straffeslag, som imidlertid ikke blev dømt, og kort efter lå bolden i stedet i Hafnias netmasker i den anden ende – 5-5 i stedet for potentielt 6-4! Så da Benløse satte trumf på til stillingen 5-6, begyndte gassen at gå af Hafnia-ballonen, og det dur simpelthen ikke mod et klassemandskab. Hafnia endte med at tabe perioden med hele 6 mål, hvilket imidlertid ikke bør fjerne fokus fra hjemmeholdets heroiske fight i 45 minutter, men desværre varer en floorballkamp nu engang 60 minutter, og de hvidklædte med grå stænk bliver ikke yngre…

Hafnia FC – Benløse FC 5-10 (4-3, 1-1, 0-6)
1. 01:29 0-1 Anders Christensen (Niklas Elfving)
1. 06:15 0-2 selvmål (Michael Møller)
1. 10:36 1-2 Thomas Hvims (uass.)
1. 12:15 2-2 Frederik Trier Møller (Jeppe V. Trier)
1. 16:48 3-2 Thomas Hvims (Rasmus Enevoldsen)
1. 17:18 3-3 Jesper Roland (Matthias de Fries)
1. 17:48 4-3 Rasmus Enevoldsen (uass.)

2. 34:51 4-4 Jesper Roland (Martin Willén)
2. 39:59 5-4 Frederik Trier Møller (uass.)