H1: Ekstra gear gav sejr i tæt opgør mod PI-København

Kirk -

Lad det være sagt med det samme: Hafnia storspillede aldrig i tirsdagsopgøret mod PI i Sundbyhallen. Med hiv og slæb lykkedes det dog i slutfasen at hente den 8. sejr i træk mod et klogt og velspillende udehold.

Klubbernes første indbyrdes opgør før jul var i frisk erindring, og Hafnia havde fokus på at yde en bedre defensiv præstation end sidst, hvor man lukkede hele 7 mål ind, herunder to i kampens første minutter. Denne del af planen så ud til at have bundfældet sig hos spillerne, idet Hafnia i første periode kun gav meget få chancer væk, hvilket var vigtigt, da spillet i den anden ende ikke rigtig flød på samme måde som i weekendens opgør mod Rødovre. Hafnias første mål krævede da også lidt hjælp fra modstanderne, idet Jeppes hårde pasning fra kanten ramte en PI-spiller i nærkamp med brormand Frede og gik i mål. PI troede mod periodens afslutning, at de havde udlignet, da en helt udækket PI-spiller kunne sende bolden op i målhjørnet bag Meyer. Dommeren havde imidlertid set et frislag på kaptajn Jensen foran mål, og scoringen blev derfor annulleret til stor frustration for PI. Frustrationerne blev ikke mindre, da Hafnia i periodens absolut sidste sekund udbyggede føringen, efter Werdelin fra midterlinjen i bedste “hail Mary-stil” sendte bolden mod mål, hvor Søger blandt venner og fjender fik bolden over målstregen.

Forud for 2. periode følte Hafnia nok, man havde greb om kampen, men PI viste straks, at de ikke ville strække våben. Første halvdel af perioden var et ensidigt pres fra udeholdets side, og det gode forsvarsspil fra kampens indledning var en by i Rusland. PI’s løbevillighed med kun 7 markspillere var forbilledlig, og Hafnia-spillerne måtte gang på gang se sig overspillet – eller snarere overløbet – på kanterne. Det var derfor helt i overensstemmelse med spillets gang, da PI kunne reducere godt 8 minutter inde i perioden. Hafnia fik dog hurtigt genskabt tomålsføringen, da Terkelsen fortsatte sin fine målform. Herefter koksede Hafnia-forsvaret dog for alvor, og 2 mål blev nærmest foræret væk af 2. kæden indenfor et par minutter. Ved det første mål stod en PI-spiller på ubegribelig vis helt fri med målmand Møller, mens Hafnia-forsvaret stod ved midterlinjen. På den anden scoring blev en bold, der blot skulle cleares, ikke truffet, og det gav en PI-mand frit skud fra en god position. Hermed stod det helt lige inden sidste periode, og PI virkede til at være ovenpå mod et efterhånden lettere frustreret hjemmehold.

Hafnia gik ind til 3. periode uden en skadet kaptajn Jensen og med en rekonstrueret defensiv. Det var tydeligt, at begge hold gik efter sejren. Hafnia var bedre med, og det lignede nu mere 1. end 2. periode. En afgørende spilsituation opstod godt 5 minutter inde i perioden, da Ellebæk fik sig to minutter i udvisningsboksen. Hafnias 4 udvalgte (Søger, Kirk, Frede og Jeppe) gjorde det imidlertid fremragende foran Meyer, der var tilbage på kassen. I de døende sekunder af undertallet var PI dog direkte uheldige, da de ramte trekantssammenføjningen, men Hafnia overlevede, og momentum skiftede for alvor, da Jeppe et minuts tid efter scorede efter en flot solopræstation. Topscoreren trak fra sin position bag PI-målet skarpt ind foran, og hårdt presset satte han bolden op i hjørnet med baghånden! Herefter var det 1. kædens tur, og Nørhave og Terkel scorede hurtigt et mål hver på assist fra hinanden, hvorved måltavlen viste 6-3 med små 7 minutter igen. Nu begyndte kampen at ligne det første opgør, og der var åbent i begge ender. Begge hold formåede således at score to gange i slutfasen. For Hafnia scorede først Werdelin, og siden kunne Jeppe sætte sin 3. scoring i tomt mål i de døende sekunder.

Der er hermed for alvor lagt op til topopgør, når Hafnia søndag gæster Helsingør!

Hafnia FC – PI-København 8-5 (2-0, 1-3, 5-2)
1. 07:26 1-0 Jeppe V. Trier (uass.)
1. 19:59 2-0 Kristian Søger (Michael Werdelin)

2. 08:32 2-1 Anders Kledal (Lars Hansen)
2. 10:09 3-1 Anders Terkelsen (Kristian Nørhave)
2. 11:18 3-2 Mikael Johnsen (Bo Fuglsang Larsen)
2. 13:52 3-3 Mikael Johnsen (uass.)

3. 05:46 U2 Nicholai Ellebæk, Hafnia
3. 09:24 4-3 Jeppe V. Trier (uass.)
3. 12:05 5-3 Kristian Nørhave (Anders Terkelsen)
3. 13:16 6-3 Anders Terkelsen (Kristian Nørhave)
3. 13:29 6-4 Lars Hansen (uass.)
3. 16:15 7-4 Michael Werdelin (Frederik Trier Møller)
3. 16:51 7-5 Lars Hansen (Bo Fuglsang Larsen)
3. 18:05 Timeout, PI-København
3. 19:29 Timeout, Hafnia
3. 19:48 8-5 Jeppe V. Trier (tomt mål)

MOM:
Jeppe V. Trier

OPDATERET STATISTIK: http://hafniafloorball.dk/herre/herre-1/herre-1-pointliste-201314-2/

Sæsonstart

Første træning er tirsdag d. 15. august i Sundby Hallen – Hal 3.

Vi glæder os til at se jer.

Træningstider for sæsonen 23/24:

Tirsdag:

18.00-19.30: Damer
19.30-21.00: Herre 2
21.00-23.00: Herre 1

Torsdag:

16.30-18.00: U11 & Øvrig Ungdom
18.00-20.00: Fælles Seniortræning