H1: Hafnia viste tænder mod Lyngby

Kirk -

I søndagens “arvefjendeopgør” i Lundtoftehallen genfandt Hafnia sit sande niveau og beviste, at man i stærkeste opstilling er Lyngby overlegne – uanset hvad tabellen måtte sige!

Hafnia har spillet mange gode og mindeværdige kampe mod Lyngby i tidens løb, men hallen i Lundtofte har ofte været forhekset for Hafnia. Da Lyngby – udover hjemmebanefordel – tillige havde et betydeligt forspring i tabellen, lignede det på forhånd en svær opgave.

Med den stærkeste trup til rådighed siden før jul var trænerteamet imidlertid mere end fortrøstningsfylde, og omklædningsrummet efterlod ingen tvivl om, at det var et toptændt udehold, der ville gøre alt for definitivt at slukke lyset for Lyngbys teoretiske mulighed for at vinde divisionen.

I sæsonens indbyrdes regnskab stod den 1-1 med Hafnia som vinder i november (6-2) og Lyngby i december (4-2), så også på dette punkt var håneretten på spil.

Fra første fløjt sad Hafnia på spillet, og Lyngby blev tvunget til at satse på sporadiske chancer i omstillingsfasen. Af samme grund kunne ingen indvende noget mod Jeppes tidlige føringsmål, og udeholdet kunne nemt have udbygget, men så fik Hafnia en ærgerlig udvisning. Måske man var lidt for ambitiøse i undertal, for med kun få sekunder tilbage af udvisningen blev Hafnia fanget i et fremstød, og Lyngby udlignede sikkert. Dette rystede dog på ingen måde amagerkanerne, og umiddelbart efter førte et drøn fra Hvims til ny Hafnia-føring, og den stilling holdt frem til første pause.

Fra 2. periodes start blev kampen (endnu) mere fysisk, hvilket på ingen måde var overraskende i et opgør mod holdet med flest udvisningsminutter i 1. division. Desuden er Lyngby normalt eksperter i at drage fordel af mere kaotiske og “tjubang-agtige” kampforløb. Alligevel måtte Hafnia lide den tort på ny at være i undertal, da Philippe lidt uforståeligt fik sin anden udvisning for sit vel kun andet frislag. Vanen tro var Lyngby skarpe i overtal, og 2-2 var desværre en realitet, hvilket kun understregede, hvor vigtigt “special teams” er, da Lyngby dermed var 2 for 2 i overtal, mens Hafnia var 0 for 2. Heldigvis overlevede Hafnia et nyt undertal kort efter, og udeholdet var fortsat klart stærkest 5 mod 5. Det udnyttede målræven Werdelin med 3 minutter tilbage af perioden med sin scoring tæt under mål på assist fra Hviid. I de døende sekunder bragte dommerparret sig på ny i fokus med en udvisning af Frede – Hafnias med sikkerhed mest fair og mindst udviste spiller gennem tiderne. For hvilken forseelse udvisningen blev tildelt, må fortsat betegnes som uklart.

Hafnia startede derfor 3. periode i undertal, og der var fokus på at forhindre udligningen. Lyngby blev da også en anelse overmodige – muligvis som følge af den tidligere succes i powerplay – og det gav Hafnia muligheden, da en lang bold blev sendt op til Jeppe, der holdt på kuglen, indtil han kunne aflevere til kaptajn Jensen, der fornemt tog et træk og satte bolden i netmaskerne – 2-4! Dette burde have givet Hafnia ro på spillet, men så reducerede Lyngby efter kun 30 sekunder. Hafnia lignede dog langt fra et rystet mandskab, og Petzke genskabte prompte tomålsføringen efter en smart aflevering fra Werdelin. Her blev det for meget et af Lyngbys adskillige usportslige islæt, der kastede sin stav gennem hallen, men udvisningen udeblev, da nærmeste dommer godtog den helt igennem plausible forklaring om, at staven blev “tabt”. Lyngby var dog så småt ved at koge over, og topscorer Butler havde længe sparret sammen til den udvisning for brok, han fik kort efter.

Nu havde Hafnia alle chancer for at afgøre matchen, men floorball er en forunderlig sport, hvor momentum kan skifte fra sekvens til sekvens. Først affyrede Hvims et dommedagshug, som var millimeter fra at gå ind, og da kaptajn Jensen umiddelbart efter generobrede bolden, lagde “mr. reliable” en blindpasning til en Lyngby-spiller, der resolut reducerede til 4-5 i undertal – ren udtur! Og det skulle blive endnu værre kun 15 sekunder efter, Lyngby var blevet fuldtallige: Petzke mistede bolden på kanten omkring midten, og på ny straffede Lyngby udeholdet med en kanonkugle i nettaget. 5-5 og nu lignede det noget, Hafnia havde prøvet før i samme hal.

Denne gang bevarede Hafnia imidlertid fatningen, tog en timeout og fortsatte ufortrødent i jagten på sejren. Det blev belønnet! Et frislag i en ufarlig position blev slået videre til Jeppe, der lavede “grisen” på Lyngbys Kisbye, hvorefter afslutningen, der ikke blev ramt helt rent, snød den ellers stærkt spillende Lyngby-keeper – en mavepuster af rang for hjemmeholdet, der formentlig allerede mentalt var i gang med fejre comebacket. Den slags modgang håndterer man i Lyngby med tåbelige udvisninger (og kommentarer) – og heldigvis var dommerne knivskarpe i den afsluttende periode, hvor kampen blev afgjort. For første gang i opgøret var Hafnia skarpe i overtal, og så blev Werdelin dobbelt målscorer – og ja, det var tæt under mål.

Herefter stod den naturligvis på fuldbanepres fra hjemmeholdet, men de nåede aldrig til at trække målmanden, da Kirk ultra rutineret fremprovokerede endnu en Lyngby-udvisning i hjørnet. Hermed kunne Hafnia køre den fortjente sejr hjem i overtal.

Man of the match tilfaldt målmand Møller, der udgjorde en sikker sidste skanse i 60 minutter.

Allerede fredag aften er Hafnia i ilden igen i sæsonens sidste kamp – det direkte opgør om 3. pladsen mod Vallensbæk. Også i dette indbyrdes forhold står den 1-1 hidtil…

Lyngby FF – Hafnia FC 5-7 (1-2, 1-1, 3-4)
1. 01:54 0-1 Jeppe V. Trier (Frederik Trier Møller)
1. 08:50 U2 Philippe M. Nielsen, Hafnia
1. 10:47 1-1 Kim Meng (Philip Schmidt) PP
1. 12:07 1-2 Thomas Hvims (Jeppe V. Trier)
1. 15:02 U2 Tim Ingemann, Lyngby

2. 02:24 U2 Casper Merrild, Lyngby
2. 06:02 U2 Philippe M. Nielsen, Hafnia
2. 06:17 2-2 Christian Holmsteen (Patrick Kisbye) PP
2. 07:29 U2 Niklas Petzke, Hafnia
2. 17:14 2-3 Michael Werdelin (Thomas Hviid)
2. 19:42 U2 Frederik Trier Møller, Hafnia

3. 01:23 2-4 Peter Steen Jensen (Jeppe V. Trier) SH
3. 01:56 3-4 Kim Meng (Christian Holmsteen)
3. 03:43 3-5 Niklas Petzke (Michael Werdelin)
3. 05:25 U2 Nicolas Butler, Lyngby
3. 06:43 4-5 Mark Dalsager (Niklas Ingemann) SH
3. 07:40 5-5 Mark Dalsager (uass.)
3. 10:29 Timeout, Hafnia
3. 12:45 5-6 Jeppe V. Trier (Peter Steen Jensen)
3. 16:32 U2 Johnny Løvhøj, Lyngby
3. 17:03 5-7 Michael Werdelin (Thomas Hvims) PP
3. 19:06 U2 Tim Ingemann, Lyngby

MOM:
Michael Møller

OPDATERET STATISTIK: Sæsonen 2016/17

Stilling, 1. div. øst

Sæsonstart

Første træning er tirsdag d. 15. august i Sundby Hallen – Hal 3.

Vi glæder os til at se jer.

Træningstider for sæsonen 23/24:

Tirsdag:

18.00-19.30: Damer
19.30-21.00: Herre 2
21.00-23.00: Herre 1

Torsdag:

16.30-18.00: U11 & Øvrig Ungdom
18.00-20.00: Fælles Seniortræning