H1: Meriterende overtidssejr over Vanløse

Kirk -

Et sent, sent udlingsmål i 3. periode og en “game winner” i sidste minut af overtiden sendte Hafnias seniormandskab i ekstase onsdag aften.

Allerede ud fra kampprotokollen stod det klart, at de fremmødte tilskuere skulle bevidne et opgør mellem drenge og mænd. Mens Hafnias gennemsnitsalder på dagen var 39 år, var Vanløses under det halve – nemlig 19 år! Og i en sport, hvor hurtigt bentøj er en af de væsentligste forudsætninger for succes, kunne det på forhånd godt ligne en lang aften for gæsterne.

Forskellen på bunden af Ligaen og toppen af 1. division er dog ikke så stor, og Hafnia fornemmede hurtigt, at der var mulighed for point mod en modstander, der ganske monotont forsøgte det samme igen og igen – og igen! Der var simpelthen tale om to vidt forskellige floorball-filosofier, der tørnede sammen. For Hafnia hylder ikke just taktiske spændetrøjer i den ofte stærkt improviserede stil, der lader individualister være individualister. Ikke at det ikke har bragt amagerkanerne mange problemer gennem årene, men lige præcis denne aften var det opskriften på en overraskelse.

De to hold udvekslede slag gennem hele opgøret, og trods de i alt 13 mål var ingen af holdene på noget tidspunkt foran med mere end en enkel scoring. Vanløse havde bolden i anslået 75% af tiden, mens Hafnia var tilfreds med kontra, der bl.a. gav to straffeslag begået mod henholdsvis Schow og Jeppe. Helt ukarakteristisk omsatte Schow kun det ene. Hafnia var til gengæld – mod sædvane – dødelige på frislag, hvor både Parbo og Hvims kom på tavlen. Sidstnævnte spillede sin vel nok bedste kamp i lang tid og endte med et hattrick og æren som “Man of the Match” (MOM).

Det hele handlede imidlertid om kampens afslutning. Vanløse så ud til at have knockoutet sin modstander med målet til 6-5 med godt 3 minutter tilbage på uret. Da bolden blev givet op på ny, var Vanløse i fuldstændig kontrol, og Kirk tog en timeout. Denne blev indledt med, at en max optændt Hvims gav en siddende, måske lidt resigneret, Frede en syngende lussing lige på øret! Handlingen var med stor sikkerhed kampafgørende, for udeholdet gik nu på banen med ild i øjnene – og smil på munden. For første gang i opgøret overfaldt Hafnia nu de unge Vanløse-spillere på bolden overtalt på banen i håbet om den ene chance, der ville kunne fremtvinge forlænget spilletid. Og chancen faldt lidt tilfældigt med kun 10 sekunder tilbage af opgøret, og heldigvis lå bolden for Schows stav – 6-6!!!

Forlænget spilletid blev præget af, at begge hold vil have det ekstra point. Kirk troede, han havde kostet sit hold kampen, da han blev udvist for anden gang, men Hafnia-boksen stod distancen på fornem vis, og så lignede det faktisk, at kampen skulle afgøres på straffeslag. Men igen fandt Hafnia løsninger, og kaptajn Jensen fremprovokerede i sidste minut den chance, Jeppe havde ventet på hele opgøret med sin nye stav, og selvfølgelig blafrede netmaskerne! Hermed udviklede det sig til en kamp, som Hafnia nok ikke vil glemme lige med det samme – og Vanløse formentlig ej heller! Drenge mod mænd…

Vanløse Floorball – Hafnia FC 6-7 (2-2, 1-2, 3-2, 0-1) SV
1. 07:29 1-0 Sophus Ørnskov (uass.)
1. 14:45 1-1 Jesper Schow (straffeslag)
1. 16:59 1-2 Thomas Hvims (Nikolaj Parbo)
1. 17:20 U2 Kristian Kirk, Hafnia
1. 18:08 2-2 Nicklas Møller (Simon Lehnert) PP
1. 19:53 Misbrugt straffeslag, Hafnia

2. 03:59 U2+10 Magnus Hardø, VF