H1: Overbevisende start på sæsonen i Rungsted

Kirk -

Hafnia kom godt fra start og så sig aldrig tilbage mod det unge, entusiastiske hjemmehold, der kun i dele af 1. periode lignede et mandskab, der kunne følge med det rutinerede udehold.

Stig Thorsteinsson gjorde comeback, og det tidligere medlem af Hafnias guldhold fra 2008 skulle kun bruge 98 sekunder i sin alt for lille trøje til at komme på tavlen på det glatte gulv i kystbyen. I det hele taget fik 2. kæden en rigtig fin start, og snart kunne Bølle fortjent øge til 0-2. Det ville hjemmeholdets spillende træner, Christian Sonne, dog ikke finde sig i, og han reducerede øjeblikkeligt efter en fin soloaktion. Kampen var lige lovlig hektisk i den indledende periode, og Stiggo måtte snart en tur i udvisningsboksen. De orange plejer at være dødbringende i overtal, men i stedet trådte Meyer i karakter på kassen og leverede tillige et fint – om end lidt langsomt – udkast til Jeppe, der i undertal straffede Rungsted med sin fart – 1-3! Og Jeppe skulle snart drille hjemmeholdet på ny. 1. kæden praktiserede højt pres, og det fremtvang en dårlig pasning fra Rungsteds kaptajn, og det udnyttede Jeppe kynisk med en hurtig afslutning med én hånd. Men på ny var Hafnia ukoncentreret efter at have scoret, og der blev straks reduceret til 2-4. Herefter fulgte hjemmeholdets nok bedste periode, hvilket utvivlsomt skyldtes, at Hafnia indgav sig i en hidsig omgang “indianerbold” med spillet bølgende fra ende til ende. Selvom den slags favoriserer de unge ben, var det alligevel kaptajn Jensen, der satte kampens næste scoring til 2-5 med et tørt hug. Måske var det kampens vigtigste Hafnia-mål, idet der herfra var ro på udeholdets spil.

Hafnia spillede 2. periode med stor rutine og overskud. Bolden var stort set konstant på Hafnia-stave, og den øgede tålmodighed i opspil og angreb gjorde det svært for Rungsted at skabe omstillinger. Schow var med i meget, og sidste sæsonens suveræne topscorer brugte perioden til at åbne sin målkonto for sæsonen med to fine mål. Både han og især Bølle vil dog se tilbage på mange misbrugte chancer i denne fase af kampen. Det kan hævdes, at Rungsted-keeperen allerede i første spillerunde må have præsteret årets redning i 1. division, da Schow spillede Bølle helt blank midt for målet med keeperen plantet ved stolpen. På helt utrolig akrobatisk vis fik keeperen imidlertid forhindret scoring og fremkaldte derved kampens højeste bifald. Hafnia havde faktisk så meget kontrol, at Møller glemte at sætte sig ind på kassen, da Hafnia mod slutningen af perioden fik powerplay efter en afventende udvisning. Spillet blev således sat i gang i den anden ende uden keeper, og tiden løb vel i 10-15 sekunder, før Hafnia-bænken opdagede, at Møller stod og småsludrede med Meyer, som han netop havde afløst på posten.

Fra begyndelsen af 3. periode var Hafnia fortsat i overtal, så på den baggrund var det lidt skuffende, at Rungsted straks tilkæmpede sig et straffeslag. Kort opsummeret var det et skidt overtal, men heldigvis pressede store Møller skytten til at sætte sin afslutning for yderligt. Rungsted havde faktisk ifølge Meyer kun 3 afslutninger indenfor rammen i den afsluttende periode, men en af disse resulterede alligevel i kampens næste mål til 3-7. Reduceringen skabte dog ingen panik, og i stedet punkterede amagerkanerne enhver mulighed for comeback med to tætte scoringer halvvejs i perioden signeret af hhv. Frede og Schow. Til slut var det Jeppe, der er gået i udbrud på topscorerlisten, som lukkede og slukkede til 3-10.

Rungsted-Hørsholm FK – Hafnia FC 3-10 (2-5, 0-2, 1-3)
1. 01:38 0-1 Stig Thorsteinsson (Jesper Schow)
1. 06:55 0-2 Rasmus Enevoldsen (uass.)
1. 07:04 1-2 Christian Sonne (uass.)
1. 07:57 U2 Stig Thorsteinsson, Hafnia
1. 09:28 1-3 Jeppe V. Trier (Lars Meyer) SH
1. 11:45 1-4 Jeppe V. Trier (uass.)
1. 11:58 2-4 Anders Sørensen (Christian Sonne)
1. 16:37 2-5 Peter Steen Jensen (Anders Terkelsen)

2. 01:14 2-6 Jesper Schow (Stig Thorsteinsson)