H1: Sent drama i Lundtoftehallen

Kirk -

Lyngby brød ud i stor jubel, da hjemmeholdet fuldendte et sent comeback med scoringen til 8-8 halvandet minut før tid i opgøret om 2. pladsen, men Hafnia i skikkelse af Schow mønstrede en sidste feberscoring i de døende sekunder!

Kun godt 2 uger efter, at Hafnia ydmygede Lyngby hele 14-6, var det tid til anden akt af opgøret, der er blevet døbt “hadets kamp”. Hafnia startede bedst, og uagtet Lyngby stik mod spillet fandt netmaskerne først, genvandt udeholdet hurtigt kontrol med scoringer fra holdets to mest målfarlige spillere, Jeppe og Schow. Kampen åbnede sig herefter mere op, og begge hold jagtede opportunistisk yderligere scoringer. Hafnia var i den forbindelse mest effektive, og det gav bl.a. udslag i, at Philippe kunne sætte sæsonens første mål med en “gulvtorpedo”, ligesom kaptajn Jensens skarphedskurve også er opadgående, hvilket blev eksemplificeret med et meget fint mål til stillingen 2-4.

Hafnia startede 2. periode i undertal, men hvad gør det, når man så mange giftige kontraspillere i truppen. Lyngby måtte således trække en nødbremse trods manden i overtal, men på det efterfølgende straffe viste Schow sig for en sjælden gangs skyld som menneskelig, da han kiksede for første gang i 4 forsøg denne sæson. I det efterfølgende powerplay blev der imidlertid prompte rettet op på “fejlen”, da Schow nærmest fra midten formåede at sætte sin anden overtalsscoring i kampen. I det hele taget har Hafnias overtal været giftigt de seneste kampe. Da Jeppe – stadig i periodens indledende minutter – på brormand Fredes oplæg bragte Hafnia foran med 4, lignede det derfor en ny afklapsning under opsejling. Lyngby skal imidlertid have kredit for deres reaktion, som gav dem to reduceringer inden periodens afslutning.

Foran med to kasser med kun én periode tilbage var Hafnia fortrøstningsfulde, og optimismen blev ikke mindre, da periodens første mål blev sat flot ind af Jeppe. Det burde have været afgørelsen, og hjemmeholdets frustrationer resulterede da også hurtigt i en udvisning. Desværre formåede Hafnia ikke at udnytte de gyldne muligheder i overtal, og så tog en indtil da anonym Andreas Krogh over for Lyngby med to reduceringsmål indenfor halvandet minut – game on, desværre! Herefter fik hjemvendte “Bølle-Bob”, der netop er skiftet fra DM-vinderne Benløse på en ret fri transfer, endelig mulighed for at vise sig frem med en flot afslutning tæt under mål. Nu var faren for nedsmeltning i den for Hafnia ofte fordømte arena i Lundtofte vel afværget? Nej, mod periodens afslutning lykkedes det helt utroligt hjemmeholdet at finde et ekstra gear, og set med Hafnia-briller er og bliver det bekymrende, at et sådant pres gang på gang ikke kan modstås i de tætte kampe.

Der var i sagens natur gravkammerstemning på Hafnia-bænken, da 1. kæden indtog det mørkebrune halgulv med 1:38 tilbage på uret. Kun 14 sekunder herefter begik et nu nærmest overtændt Lyngby-mandskab imidlertid en helt utrolig dum forseelse på den halvskadede Kirk ved banden, og dommerne takserede helt korrekt episoden til 2 minutter. Skulle det virkelig lykkes for amagerkanerne at sejre alligevel? På dette tidspunkt var man 2 for 3 i overtal, men der var kun 1:24 tilbage at spille… Hafnia virkede lidt nervøse på bolden, og Lyngby forsøgte måske på den baggrund lidt naivt at stjæle sejren i undertal på kontra. I stedet var det Mosse, der genvandt bolden og fodrede Schow midt i banen i en – for de fleste – ufarlig position. Schow skulle dog på ny vise sig decideret livsfarlig, da han tog nogle få træk – måske en meters penge ind på Lyngbys banehalvdel – hvorefter han sendte et nordkoreansk krydsermissil i kassen via overlæggeren. Det eneste, der efterfølgende kan ærgre Hafnia-lejren, er, at målet ikke blev foreviget på video. Lyngbys comeback blev hermed afværget på falderebet, og spørgsmålet er, hvilket nederlag til Hafnia, der i virkeligheden har gjort mest ondt – afklapsningen for to uger siden eller KO’en i de døende sekunder…?

Hafnia slutter lørdag 2017 af i Bellahøjhallen mod genfødte CBS Sport, der har bevist, at de kan drille alle i 1. division.

Lyngby FF – Hafnia FC 8-9 (2-4, 2-2, 3-2)
1. 03.29 1-0 Nicolas Butler (Mark Dalsager)
1. 04:29 1-1 Jeppe V. Trier (Peter Steen Jensen)
1. 04:40 U2 Nicholas Brix Olesen, LFF
1. 05:13 1-2 Jesper Schow (Thomas Hvims) PP
1. 10:23 Misbrugt straffeslag, LFF (Morten Trostmann)
1. 10:23 U2 Christian Mostrup, Hafnia
1. 12:09 2-2 Mark Dalsager (Victor Friisnæs) PP
1. 15:32 2-3 Philippe M. Nielsen (Jesper Schow)
1. 18:22 2-4 Peter Steen Jensen (Jesper Schow)