H1: Sluttede sæsonen af med vanvidskamp – og sejr – mod CBS

Kirk -

En åben slagudveksling mellem to uhyre offensivt indstillede mandskaber beskriver nok bedst den hæsblæsende sæsonafslutning i Sundbyhallen, hvor begge hold rundede et tocifret antal mål!

Hafnia skulle forsøge at rejse sig og slutte sæsonen ordentligt af på hjemmebane, efter Vallensbæk sidste weekend stak en kæp i hjulet på holdets imponerende stime af sejre og ødelagde den ubesejrede status i 2018. Det skulle gå udover CBS – et hold, som ofte har voldt Hafnia problemer, men omvendt ikke har slået amagerkanerne i umindelige tider.

Ingen af holdene havde for alvor noget på spil, og måske netop derfor blev der lukket gevaldigt op i begge ender af banen. Hjemmeholdet var imidlertid altdominerende i en lidt rodet 1. periode, hvor CBS hele tiden haltede efter navnlig Schow, som alene i denne periode lavede 4 kasser! Også Bølle kom på tavlen ad køkkenvejen og set i bagklogskabens lys, burde Hafnia nok have lukket kampen helt allerede inden, den for alvor begyndte. I stedet sluttede perioden med en ren foræring til udeholdets debutant Roman Bolli, der reducerede til 5-2 – og i øvrigt nok skal vise sig som en forstærkning for CBS bedømt på denne ene kamp.

Lad det være sagt med det samme: 2. periode var vanvittig på alle måder! CBS bar lidt momentum ind til perioden qua den sene scoring og reducerede hurtigt på ny ved Bolli. Mosse, der sidste weekend gjorde comeback efter skade, udbyggede dog straks føringen, og så forventede hjemmeholdet nok, at spilrytmen fra 1. periode og dominansen ville vende tilbage. Det gjorde den ikke! I stedet reducerede CBS to gange på ét minut til 6-5 – og ja, Bolli var involveret i begge scoringer. Herpå indtraf en historisk begivenhed, da Hafnia – uden at spille hårdt – lige pludselig havde 3 mand siddende i udvisningsboksen med nogenlunde samtidige forseelser. CBS havde hermed en gylden mulighed for udligning med først 5 mod 3 i 2 minutter, efterfulgt af 5 mod 4 i yderligere 2 minutter. En heroisk kæmpende Hafnia-boks overlevede dog det massive pres, og så var det tid til en CBS-udvisning og spil 4 mod 4. Få spillere på banen er lidt af en specialitet for både Jeppe og Schow, og de to sørgede i fællesskab for det forløsende mål til 7-5 med førstnævnte som målscorer. Et fantastisk mål for moralen! På dette tidspunkt, hvor Hafnia egentlig havde overvundet betydelig modgang, burde defensiven have trådt i karakter, men det skete ikke. I stedet fortsatte de to mandskaber som to groggy boksere uden parader. Indenfor halvandet minut blev der første reduceret til 7-6, så nettede Mosse prompte til 8-6, inden hvem andre end Hafnias onde ånd Bolli gjorde det til 8-7. Og kampforløbet gentog sig selv, da Bølle for anden gang blev udvist og dermed gav CBS endnu en mulighed for at udligne i overtal. CBS kendte imidlertid slet ikke sin besøgstid, og i stedet lavede Hafnia hele to kasser i undertal signeret af Jeppe og Schow, hvoraf især Jeppes var en sand perle. Hermed 4 udvisninger overvundet i samme periode med +2 på målkontoen, hvilket man på sin vis godt kunne have glædet sig over, hvis bare defensiven 5 mod 5 havde set bare lidt bedre ud. I periodens sidste minut fik CBS således reduceret igen, igen til 10-8. Alle kan formentlig gætte, hvem scorede for CBS…

Fra 3. periodes start besluttede Hafnia, at det skulle være slut med at gå i CBS’ kontrafælde, da det reelt truede med at kunne koste kampen. Et dybere og mere kompakt hjemmehold fratog herved de kontra- og løbeglade CBS-spillere deres farligste våben, og det gav den fornødne ro på spillet. Schow satte sin scoring nr. 6 og 7 i opgøret, og ved 12-8 og små 4 minutter tilbage på klokken pustede Kirk lettet ud i erkendelsen af, at nu kunne det ikke gå galt. Det gjorde det heller ikke, men det ærgrede tydeligvis den iltre del af trænerteamet (den rolige er Neubert), at holdet også følte, at det ikke kunne gå galt, hvorved kampens afslutning igen tog form som 2. periode. Hermed blev der scoret hele 4 gange i de døende minutter – 2 gange i hver ende, og mens Schow kunne score sit mål nr. 8 i opgøret, kunne Bolli score nr. 6 for CBS.

På mange måder blev det en rekordernes dag i Sundbyhallen:
– Ingen husker, at Hafnia før har været involveret i et opgør med 2 x tocifret
– Ingen husker, at nogen spiller før har scoret 6 gange mod Hafnia
– Omvendt er Schows 8 mål vist også uden fortilfælde i mange, mange år
– Begge Hafnia-keepere, Meyer og Møller, blev noteret for en assist (ALDRIG sket før og kommer ALDRIG til at ske igen)
– 3 mand i udvisningsboksen samtidigt for individuelle forseelser er heller ikke sket før (i hvert fald ikke i holdets nuværende sammensætning)

En mindeværdig sæson blev hermed afsluttet med en måske lidt for mindeværdig kamp. Hafnias 2. plads var aldrig i fare med 17 sejre i 21 opgør og en imponerende pointhøst på 49 af slagsen. At Vanløse, der har lignet et elitehold det meste af sæsonen, vinder rækken, kan ingen være overrasket over, og Hafnias “old boys” må i den grad anerkendes for at have nedkæmpet den ambitiøse divisionsvinder i det sidste indbyrdes opgør. Læg hertil 3 sejre over arvefjenderne fra Lyngby, og man har opskriften på en mere end godkendt Hafnia-sæson, som kun for alvor beskæmmes af et fortsat helt uforståeligt hjemmebane-nederlag til bundholdet Herlev tidligt på sæsonen. De 3 point havde dog ikke ændret noget i tabellen.

Hjemvendte Schow slår holdets interne pointrekord i sin første sæson i trøjen med hele 97 point! I det hele taget bød sæsonen på rekordmange mål, og såvel Jeppe som makkerparret Bølle/Hvims må være tilfredse med årets målhøst, mens kaptajn Jensen og Hviids mange assister også er en positiv bemærkning værd.

Hertil kommer naturligvis en række andre fine præstationer, der ikke altid finder vej til kampreferaterne. Sikkert er det dog, at alle lodder tæller med i vægtskålen, når sæsonens spiller snarligt skal kåres…

Hafnia FC – CBS Sport 14-10 (5-2, 5-6, 4-2)
1. 02:52 U2 Jeppe V. Trier, Hafnia
1. 03:41 U2 Johan Hagne, CBS
1. 04:16 1-0 Jesper Schow (Christian Mostrup)
1. 11:47 2-0 Jesper Schow (Thomas Hviid)
1. 12:07 3-0 Rasmus Enevoldsen (Philippe M. Nielsen)
1. 14:42 3-1 Mads Voldum (Andreas Mogensen)
1. 14:57 4-1 Jesper Schow (Jeppe V. Trier)