H1: Tilbage på vindersporet efter mål-bonanza i tredje periode

Kirk -

Det var nr. 1 mod nr. 2, da Lyngby lørdag gæstede Sundbyhallen, og de to hold gav hinanden en lige og intens kamp, indtil Hafnia sent i kampen gik mål-amok med bl.a. 4 mål på 68 sekunder!

I sæsonens første indbyrdes opgør blev Lyngby taget på sengen og tabte opgøret allerede i 1. periode. Denne gang var starten langt mere forsigtig fra begge mandskabers side. Især Hafnia virkede fortsat præget af det mildest talt overraskende nederlag til Rungsted, og det så ikke ud til, at de offensive trængsler var forbi i den chancefattige indledning, hvor Lyngby var bedst. Alligevel var det hjemmeholdet, der satte første kasse, da Hvims lavede et stærkt returløb og opfangede en farlig tværpasning tæt under eget mål. Herefter satte nordjyden turbo på den anden vej og knaldede tørt bolden i netmaskerne! Målet førte ikke til den store forløsning, og Hafnia virkede fortsat i desperat mangel på kreative løsninger i det opbyggende spil. Det var derfor fuldt fortjent, at Lyngby udlignede mod periodens slutning. Et klassisk Lyngby-mål med pasning skråt tilbage fra området bag Hafnia-målet levnede ikke Meyer mange chancer på kassen.

I den midterste periode var der dømt stillingskrig, og ingen af holdene tog store chancer. Periodens eneste scoring satte tilbagevendte Schow på en halv chance, da han afsluttede opportunistisk og fladt fra venstrekanten. Det lignede en redning, men på en eller anden måde fandt bolden via keeperen vej over målstregen. I overskriftsform må perioden dog betegnes som lidt af en ørkenvandring.

Det hidtidige kampforløb fik coach Kirk til at bedyre, at opgøret ville blive et “low scoring game” vundet med få mål, og at hjemmeholdet derfor fortsat skulle have fuld fokus på defensiven. Men trods en bedre start på 3. periode var det alligevel udeholdet, der skulle få udlignet. Og så fulgte det vel nok kampafgørende minut:

Hafnia vandt bolden ved den efterfølgende faceoff, Schow kom i boldbesiddelse og sendte prompte en høj bold mod Lyngby-målet, hvor der for en sjælden gangs skyld var trafik, og med blokeret udsyn sejlede bolden forbi Lyngby-keeperen 5 sekunder efter udligningen! 2. kæden blev på banen, men nu var det Hafnia, der sov i timen. Lyndbys store profil, Andreas Krogh, fik lov til at trække uhindret ind i banen fra højre, men den træfsikre spiller ramte overliggeren, og i stedet iværksatte Hafnia en hurtig kontra og bom, bom – 4-2 til hjemmeholdet i stedet for 3-3 og Schow med sit andet mål på 21 sekunder! Nu var det 1. kædens tur, og Kirk sendte efter en vundet faceoff en lang præcis bold frem til kaptajn Jensen, der på imponerende vis flugtede bolden videre i samme sekund, den rørte Sundbyhallens gulv, og den storslåede aflevering fandt en fri Frede i Lyngby-slottet, og han skuffede ikke! Målet udgør en klar kandidat til årets mål. Kæden blev på banen, og straks efter blev slemt værre for udeholdet, da målmand Møller fandt Jeppe med et udkast. Den målfarlige wing kom ud i en halvskarp vinkel, men hvad betyder det, når man kan placere bolden uimodståeligt i målhjørnet. Hermed gik kampen fra 2-2 til 6-2 på uhørte 1 minut og 8 sekunder, og Lyngby-spillerne hang i sagens natur gevaldigt med hovederne.

Desværre syntes Hafnia, at kampen manglede spænding og indkasserede to hurtige mål – først i undertal og siden 16 sekunder efter. Var det nu Lyngby, der skulle lave deres egen stime og et usandsynligt comeback? Nej, nu havde Hafnia fundet modet til at spille mere frigjort, og da Lyngby samtidig var nødt til at spille med større risiko, kunne Jeppe reelt afgøre kampen med sit mål til 7-4 med ca. 7 minutter tilbage på uret. Og troede Lyngby fortsat på point, blev alt lys slukket, da Mosse og Jeppe kombinerede sig igennem Lyngby-forsvaret med førstnævnte som målscorer fra en skarp vinkel. Sidste scoring i opgøret tegnede Philippe sig for tæt under mål, da han fik to skud for samme pris.

3 vigtige point blev hermed sat ind på kontoen, og da resten af holdene i divisionen slår hinanden på skift, er Hafnias forspring betydeligt på nuværende tidspunkt. Sidste opgave i 2018 bliver i Helsingør søndag 9/12, hvor en tricky modstander formentlig vil gøre alt for at revanchere overtidsnederlaget fra første indbyrdes opgør.

Hafnia FC – Lyngby FF 9-4 (1-1, 1-0, 7-3)
1. 10:54 1-0 Thomas Hvims (uass.)
1. 11:06 U2 Andreas Krogh, LFF
1. 18:58 1-1 Tim Ingemann (Nicolas Butler)

2. 07:52 2-1 Jesper Schow (Thomas Hviid)
2. 14:03 U2 Andreas Krogh, LFF

3. 06:05 2-2 Morten Trostmann (Mark Dalsager)
3. 06:10 3-2 Jesper Schow (Thomas Hviid)
3. 06:31 4-2 Jesper Schow (Thomas Hviid)
3. 06:46 5-2 Frederik Trier Møller (Peter Steen Jensen)
3. 07:18 6-2 Jeppe V. Trier (Michael Møller)
3. 10:30 U2 Thomas Hvims, Hafnia
3. 10:48 6-3 Andreas Krogh (uass.) PP
3. 11:04 6-4 Victor Friisnæs (Andreas Krogh)
3. 13:08 7-4 Jeppe V. Trier (Frederik Trier Møller)
3. 16:16 8-4 Christian Mostrup (Jeppe V. Trier)
3. 18:28 9-4 Philippe M. Nielsen (Jesper Schow)

MOM:
Frederik Trier Møller

OPDATERET STATISTIK: Sæsonen 2018/19

Stilling, 1. div. øst

Sæsonstart

Første træning er tirsdag d. 15. august i Sundby Hallen – Hal 3.

Vi glæder os til at se jer.

Træningstider for sæsonen 23/24:

Tirsdag:

18.00-19.30: Damer
19.30-21.00: Herre 2
21.00-23.00: Herre 1

Torsdag:

16.30-18.00: U11 & Øvrig Ungdom
18.00-20.00: Fælles Seniortræning