H1: Truende nederlag vendt til sejr mod Herlev

Kirk -

Et forbedret Herlev-mandskab formåede lørdag – ikke mindst gennem en fantastisk keeperpræstation – at drille storfavoritterne fra Hafnia, som imidlertid aldrig slap foden fra speederen og til slut blev belønnet for sæsonens måske bedste præstation hidtil.

Hafnia startede ligesom mod Lyngby som lyn og torden, og inden uret havde passeret det første spilleminut, havde hjemmeholdet allerede brændt to halvstore muligheder. I det hele taget stod det hurtig klart, at det ville kræve lidt ekstra at score i dette opgør end sædvanlig, idet Herlevs stærke keeper, Claes Olsen, fra start lukkede døren for samtlige Hafnia-skytter. Af samme grund var det bittert, at første mål i kampen blev Herlevs i en situation, hvor Hafnia burde have afvist den Herlev-back, der endte med at passere Møller på kassen lidt for nemt.

Hjemmeholdet fortsatte imidlertid ufortrødent og dominerede stort, trods Herlev kunne stille stærkere op, end man har set i flere sæsoner. Vallensbæks holdlukning har i hvert fald ikke gjort noget dårligt for de gule fra vestegnens trup. Hafnias vedvarende pres afstedkom dog en Herlev-udvisning midtvejs i første periode, og i det efterfølgende overtal stod de store chancer mildest talt i kø. Endelig skulle der komme hul på bylden, da bolden blev ført hurtigt bagom målet af Jeppe, der fandt Schow i sin hidtil mest frie position, og den lokale “poacher” svigtede ikke på den fine oplæg – kuglen kunne nærmest ikke være sat mere eftertrykkeligt i netmaskerne!

Når man har arbejdet så hårdt for at åbne målkontoen, er det frustrerende straks at indkassere scoring på ny, men det gjorde Hafnia ikke desto mindre umiddelbart efter udligningen. Igen lod duelspillet i forsvaret meget tilbage at ønske. Frustrationerne hobede sig herefter op mod periodens afslutning hos visse spillere, og Bølle, som hjemmeholdet var glade for at have tilbage efter at have misset 3 kampe i streg, tabte hovedet og kastede sin stav i gulvet foran en dommer efter et Herlev-slag over selvsamme stav. Han gav med andre ord ikke det unge dommerpar anden mulighed end at udvise ham, og faktisk burde forseelsen være takseret med 2+10. Bølle slap således lidt billigt, men det gjorde holdet desværre ikke kort efter, da også Kirk måtte i boksen for en tackling ved banden. Hermed en 5 mod 3-situation til Herlev, men Hafnias boksspil var stærkt denne dag – og nul udbytte til de gule!

Hafnia jagtede udligningen fra 2. periodes start, men Herlev var skarpest og udnyttede kynisk en sjælden fejl fra Werdelin til at udbygge til 1-3. Her stod Hafnia lidt med fornemmelsen af, at en blanding af uheld og en fantastisk udekeeper potentielt kunne indebære første nederlag i divisionen. Men også kun potentielt, for Hafnia tog straks skeen i den anden hånd, og igen var Schow manden, der overlistede både forsvar og keeper. Og denne gang slap Hafnia ikke grebet! Bølle brød herefter sin “målforbandelse” i opgøret med en hurtig skudafvikling til 3-3, og så lugtede hjemmeholdet for alvor blod. Nu begyndte Herlev-spillerne også at betale prisen for deres kompromisløse stil i form af udvisninger, og det var dumt mod et på dagen toptunet Hafnia-powerplay. Stiggo var måske den spillemæssige glidecreme, der var behov for i overtal. Han havde i hvert fald næstsidste stav på de næste to ultra vigtige scoringer i powerplay. Først var det Jeppe, der kunne score fladt fra højrekanten, og siden Schow til 5-3. Sidstnævnte overtalssituation vil dog især blive husket for den tackling, som Jeppe modtog i ryggen bag Herlev-målet i fuld firspring. Jeppe fløj ud over banden og ind i en målstolpe fra et håndboldmål på den anden side. En ubetinget svinestreg fra Emil Spanggaard, der havde “overskud” til at håne sin modspiller i smerter med “kys-lyde” – en sand pryd for sin klub, som ellers normalt er kendetegnet ved fair play. Allermest chokerende var det dog næsten, at dommerparret takserede tacklingen som “ren” – ja, måske i ishockey!? Heldigvis var Jeppe dog uskadt, og så bliver det altså bare endnu dejligere at score, når modstanderne opfører sig usympatisk, og det gjorde Schow som nævnt (altså scorede) kort efter.

Det var derfor med en god følelse, at de halvtrætte Hafnia-stænger gik ud til den sidste periode. Med til historien hører også, at Møller i målet kun var blevet bedre og bedre i løbet af opgøret, og Herlev-skytterne måtte gang på gang finde sig i at blive grebet ud på deres sporadiske chancer. Møller var således en af de væsentligste årsager til, at Herlev ikke scorede de sidste 37 minutter af kampen, og man kunne i det hele taget anføre, at det var keepernes kamp. Havde begge hold haft en metervare mellem stolperne, havde måltavlen set HELT anderledes ud! Derfor føltes kampen også afgjort, da Bølle små 5 min. inde i perioden serverede en millimeterpræcis pasning til Hvims, der usvigelig sikkert udbyggede til 6-3. Og det skulle blive 7-3 med det samme, da Jeppe fandt Schow tæt foran mål, og topscoreren omsatte køligt chancen med en følt afslutning – game over!

Eneste skønhedsplet i det fornemme comeback var disciplinen mod afslutningen. Første delte store Hviid ud af sin fysik, og siden lod Bølle sig provokere af Herlev-trænerens usmagelige “narkoman-kommentar” og invitation til slagsmål, hvilket Bølle helt alene kom til at betale prisen for med en udvisning (2+10), og dermed var hans kamp ovre. Retfærdigt? Måske ikke helt, men den slags udvisninger er MEGET lette at undgå!!!

Med et tætpakket kampprogram kan Hafnia nu holde en velfortjent pause velvidende, at man har vundet 5 ud af 5 mulige i divisionen og er blandt de sidste 8 hold i pokalturneringen. Ikke en dårlig start på sæsonen, hvis man skal være lidt jysk…

Hafnia FC – Herlev FC 7-3 (1-2, 4-1, 2-0)
1. 02:01 0-1 Emil Spanggaard (Jens Olsen)
1. 10:00 U2 Emil Spanggaard, Herlev
1. 11:33 1-1 Jesper Schow (Jeppe V. Trier) PP
1. 11:57 1-2 Nicklas Lønstrup (Jens Olsen)
1. 18:29 U2 Rasmus Enevoldsen, Hafnia
1. 19:41 U2 Kristian Kirk, Hafnia

2. 03:13 1-3 Thomas W. Gejl (Stefan Abildskov)
2. 04:09 2-3 Jesper Schow (Kristian Kirk)
2. 06:57 3-3 Rasmus Enevoldsen (Thomas Hviid)