H3: Sæsonens første point

Michael Møller -

Søndag d. 14. december spillede herre 3 årets sidste kamp mod Herlev 3 – en bundopgør mellem rækkens nummer sidst (H3 med 0 point) og nummer næstsidst (Herlev med 1 point).

Vi har igennem sæsonens første halvdel haft en god fremgang fra kamp til kamp, både hvad angår spillertrup, spil og resultater. På trods af tilgang af et par nye spillere på holdet til sæsonstart lagde vi ud med en trup, der ikke helt kunne tælles op til 2 fulde kæder, og i de første 3-4 kampe blev vi da også forstærket af både dame- og H2-spillere plus Alex, når han kunne – tak for det. Vi har i løbet af efteråret haft tilgang af en håndfuld nye (og et par gamle) spillere, så vi har været 11 spillere uden hjælp i de seneste kampe. Efter 2 spillerunder var vores målscore 7-33, men derefter fulgte 3 meget knebne og et enkelt klart nederlag (målscore for de 4 runder 10-20). Derudover har vi spillet og vundet en enkelt træningskamp mod et hold fra Københavns Universitet.

En sejr i årets sidste kamp mod Herlev 3, er derfor en realistisk ambition, da vi kører mod Herlev denne mørke søndag aften. Optakten til kampen bliver lidt forvirret, da Kasper, som skal køre næsten halvdelen af holdet, ryger ind i lidt trafikale problemer. Men det lykkes de fleste at komme til Herlev til tiden (Jacob og Jacob i taxa fra julefrokost – og de fleste andre i min bil), dog kommer Kasper og Thomas så sent, at vi vælger at lade dem sidde over i første periode. Vi lægger derfor ud med at spille med 3 backs, 3 wings og 2 på center.

Kampen begynder til gengæld helt planmæssigt. Efter godt 1 minuts spil scorer HC på assist fra Anders. Perioden bliver spillet relativt defensivt af begge hold, og der bliver ikke givet de helt store chancer væk i resten af perioden. Vi går til pause med en god følelse, og oplægget til anden periode er, at vi skal fortsætte med at spille vores spil og forsøge at være lidt mere målsøgende.

I anden periode spiller vi med 2 fulde kæder, og vi begynder at satse lidt mere offensivt. Det giver pote efter 5 minutter scorer Magnus til 2-0. Herlev får en mand vist ud efter 9:27 og efter et par store kontra-chancer til Herlev, som Jacob redder på blændende vis, lykkes det efter godt 1 minut i overtal for Greg at få scoret til 3-0 på en fin assist fra Anders. Minuttet efter øger Jacob Møller til 4-0. Halvdelen af kampen er nu spillet og Herlev begynder at vågne til dåd. De spiller mere offensivt og begynder at få flere store chancer, men Jacob er storspillende i målet, så stillingen holder perioden ud.

Herlev ændrer lidt på deres kæder til 3. periode og begynder at satse meget mere offensivt. Det betyder, at de får scoret til 1-4 efter halvanden minut. Vi får dog stabiliseret vores defensiv og Jacob fortsætter sit storspil i målet. Efter hhv. 3:04 og 5:47 minutters spil får vi scoret på kontra – først er det Anders (assist HC) og derefter HC (assist Magnus) som scorer. Med en føring på 6-1 og 14 minutter tilbage virker kampen under kontrol, men Herlev får kæmpet sig tilbage og får på 2 meget hurtige mål (uret siger 5:57 og 6:00) reduceret og bragt spænding tilbage i kampen. Herlev fortsætter presset og efter 15 minutter reducerer de yderligere til 4-6. 3 minutter senere får de bolden i mål igen, men scoringen annulleres på grund af frislag mod Jacob i målet.

Kampen ender derfor 6-4 til os – kæmpe forløsning med sæsonens første point og sejr lige før juleferien. Normalt kårer vi ikke MOM, men Herlev gjorde os den tjeneste at kåre Jacob i målet, derudover er det værd at notere, at vores offensiv fik sat 6 mål ind, hvilket er super positivt set i lyset af, at vores scoringsgennemsnit hidtil har været på lige under 3 per kamp. Næste kamp er 4. januar igen mod Herlev 3, så forhåbentligt kan vi starte 2015, som vi afsluttede 2014.