Herre 1: Kaptajnen spiller ud…

Michael Møller -

Det nye tog – igen!
Jeg synes at vi, i Hafnia startede noget nyt op sidste år efter nogle år med sparsom succes. Træneren og Mr. Hafnia vendte hjem, og sammen med det, fornyet tro på, at Hafnia igen skulle blande sig i toppen. Resultatmæssigt har det vel set nogenlunde ud, men spillemæssigt og især organisatorisk har det sejlet.

For få sæsoner siden havde vi en af landets bedste sponsoraftaler og støtte fra team Copenhagen, hvilket gav et solidt grundlag for at ”drive” klubben og mulighed for at fokusere 100% på det sportslige. Flere faktorer, deriblandt misligholdte aftaler og manglende resultater, har betydet at begge støtter nu ikke længere samarbejder med Hafnia FC.

Derfor er denne sæson endnu en gang en ny begyndelse for os, både organisatorisk og sportsligt. Nogle få meget arbejdsomme og uvurderlige mennesker i klubben, i ved hvem i er, har lagt umenneskelige timer i at få organisationen omkring HE1 op at stå. Det skal her bemærkes, at før denne sæson havde vi end ikke spillertøj til alle når vi stillede til kamp.

Det kæmpe arbejde har kastet to nye samarbejdspartnere af sig i Lån & Spar samt Copenhagen Floorball Center. Det er to solide aftaler, der ikke binder klubben eller sponsorerne i for langt tid. Det er, vigtigst af alt, aftaler der kan bygges videre på i fremtiden. Det er samtidig aftaler der beror på at begge parter, klubben og samarbejdspartneren, både yder og nyder.
Netop denne sidste pointe er i mit hoved et centralt mantra for det nye tog. Vi er ikke længere i en position hvor spillere på holdet kan tillade sig kun at nyde uden at yde. Det nye tog er bygget op omkring spillere/ledere der vil yde deres bidrag til fællesskabet Hafnia FC. Det er en nødvendighed at det bliver ved med at være sådan hvis vi skal have succes både på og udenfor banen. Den ”nye” trup er et godt blend af ”de gamle”, ”de unge” og ”de nye”. Vi har i den grad brug for alle. Jeg var ikke med i hele august måneds opstartstræning, men da jeg kom tilbage til træning var det som at træde ind på et nyt hold. Der emmer af god stemning og god indstilling til alle træninger. Alle kommer til træning fordi de har lyst til at komme til træning og fordi de har lyst til at bidrage med deres kompetencer. Kan det fortsætte sådan er jeg ikke i tvivl om at vi går en god sæson i møde.

De første to runder er nu spillet og med en sejr og et nederlag som resultat. Jeg tror egentligt ikke jeg er blevet så meget klogere på hvor vi står i forhold til vores konkurrenter, men for mig er det slet ikke det vigtigste på denne tid af sæsonen. Det vigtige er at vi på holdet bliver en mere sammentømret gruppe, får vores nye system ind under huden for alvor og på den måde udvikler os hele tiden. Vores nye system afspejler på mange måder den nye måde at tænke på i Hafnia. Vi spiller meget positiv, opportunistisk og engageret floorball hvor vi tror på hinanden og på at vores system og sammenhold kan bære os hele vejen.

Øst-ligaen ser meget tæt ud i år. Rødovre ser lige så skarpe ud som de plejer, men feltet lige efter er meget stort. Kan vi kanalisere vores fornyede energi om til fight, indstilling og tro på egne evner på banen, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at Hafnia er at finde blandt de 4 bedste i øst til foråret. Efter næste udfordring på fredag mod Vallensbæk er vi blevet lidt klogere på hvor vi står i forhold til de andre. Tror det bliver en tæt dyst med mange mål og højt tempo.

Jeg glæder mig afsindigt til at være med til at opbygge det nye tog og til at ændre den fundamentale indstilling der er til træningsindsats, til det at bidrage og til mærke følelsen af sejr der er endnu stærkere når man ved at alle har en lige andel i den.

Thomas Helgstrand

Sæsonstart

Første træning er tirsdag d. 15. august i Sundby Hallen – Hal 3.

Vi glæder os til at se jer.

Træningstider for sæsonen 23/24:

Tirsdag:

18.00-19.30: Damer
19.30-21.00: Herre 2
21.00-23.00: Herre 1

Torsdag:

16.30-18.00: U11 & Øvrig Ungdom
18.00-20.00: Fælles Seniortræning