”Intet er umuligt”

Michael Møller -

Om aftenen skulle Hafnia møde Rødovre i årets pokalsemifinale, og sætningen ”Intet er umuligt” var også blandt ordene til kampens pep talk. Vi vidste, at vi havde en chance for at overraske floorball Danmark – da historikken fra tidligere pokalsemifinaler talte vores sag. To gange før var Rødovre blevet slået ud i semifinalen, hvor de har været storfavoritter til at vinde.

Vores koncept var klart fra start. Den ene kæde spillede et defensivt styrespil og den anden kæde var langt mere aggressive og spillede presspil. Det var tydeligt at se igennem opvarmningen, at alle hafniaspillere var koncentrerede og havde fuld fokus på opgaven.

Fra første fløjt var Hafnia klar. Styrespillet fungerede, alle løb for hinanden og løb de rigtige steder hen. For første gang i denne sæson kunne de tilstedeværende tilskuere nyde et Hafniahold, der om nogen ville kæmpe røven ud af bukserne, og at denne kamp på ingen måder skulle være en walk over for Rødovre.

Rødovre var på ingen måder forberedte på Hafnias energi og fight. Selvom det var Rødovre, der var spilstyrende og havde mest boldbesiddelse, havde man på fornemmelsen, at Hafnia sagtens kunne drille Rødovre. Rødovres afslutninger var upræcise, og de skud, der slap igennem forsvaret, blev sikkert taget af slagteren.
11 minutter inde i første periode opsnapper Nara et kiks i Rødovres forsvar og bringer Hafnia foran 1-0. Denne føring bliver holdt resten af første periode.

Rødovre havde brugt første periode som opvarmning og havde i pausen fået ændret lidt i deres opstilling, hvilket betød, at vi havde sværere ved at lukke af for deres tværpas. På trods af det holder Hafnia skansen i 12 minutter, indtil Maria Olausson fra Rødovre, i øvrigt deres bedste på dagen, udligner til 1-1 via køkkenvejen. Humøret faldt en anelse i Hafniatruppen, men vi holder stand over for Rødovres pres i resten af perioden.

I periodepausen til 3.periode finder Hafnia energien igen og er enige om at fortsætte med det kompakte forsvarsspil og stadig presse Rødovres B kæde. Hafnia får stadig løse chancer, og selvom Rødovre kommer tættere på Hafnias mål, så tager slagteren alt, hvad der kommer inden for målrammen. 5 minutter før tid scorer Rødovre dog det afgørende mål, og Hafnia forsøger at lægge ekstra pres på Rødovre – men det hjælper desværre ikke. Rødovre vinder 2-1 og er videre til pokalfinalen. Hafnia kunne dog gå stolte fra banen og være mere end bekendte med deres indsats på dagen.

Vi spillede sæsonens indtil videre bedste kamp. Magen til indstillingen og koncentration har man ikke set længe i Hafniatruppen, og viljen til at løbe den ekstra meter var helt exceptionel.