D1: Hafnia’s Damer fik en forrygende god start på sæsonen

Michael Møller -

Med sejr i henholdsvis pokalturneringen og danmarksturneringen, kom damerne godt fra start. Især pokalkampen imod Jægerspris blev en af de mere spændende kampe i længere tid, da damerne bagud 3-1 vendte kampen til 3-4 i sidste periode.

Damerne mødte Jægerspris på udebane i pokalen og Helsingør på udebane i Danmarksturneringen. Her er et referat af de 2 kampe:

Jægerspris UFC – Hafnia FC (3-4)

Jægerspris, som er et ungt hold, har hen over sommeren fået forstærkninger i form af tidligere Copenhagen spillere, som har vendt næsen hjem til hjemegnen efter en succesfuld sæson med både DM og Pokal på CV’et. Jægerspris lå også i 2. Divisionen sidste sæson, men med de nye forstærkninger, så var de klar til at prøve kræfter i Liga/1. Division.

En af de store profiler, som Jægerspris havde hentet fra Copenhagen var veteranen Sandie Bagge. Hun havde igennem kampen en stor betydning for Jægerspris’s opspil og det kunne man allerede se efter 1. periode, da Hafnia var bagud med 2-0 efter nogle gode opspil fra Sandie.

Hafnia havde dog ikke helt tabt fatningen og blev ved med at presse på Jægerspris forsvaret og deres meget unge keeper på blot 13 år. Inde i 2. periode efter 8 min. lykkes det Malene Dall at få bolden i kassen efter et opspil fra Stine SK. Ikke længe efter var Sandie dog igen på pletten og var med til bringe Jægerspris på sejrskurs med en føring til 3-1.

Stine SK sørgede dog for, et par minutter efter, at skubbe Hafnia i den rette retning, da hun reducerede Jægerspris føringen kort tid før pausen til 3. periode.

Begge hold kæmpede bravt i begge ender og der var utrolig mange chancer på stolper og fantastiske redninger fra de to keepers. Især Hafnia’s keeper, Kristina Christensen kom i fokus, da Hafnia 20 sek inde i 3. periode giver Jægerspris et straffe.
Kristina, som er barselsvikar for holdets normale stjerne keeper Lena Remfeldt, har aldrig spillet en officiel kamp før. Hun har dog modtaget en del træning henover sommeren, så det skulle vise sig om hun kunne stå op imod Sandie på straffet.
Og det må sige at hun kunne! Aldrig har man en set en mere køligere stopklods, siden isbjerget sænkede Titanic i 1912. Kristina fulgte køligt bolden helt til dørs og det så ud, som om det skabte panik hos Sandie, som ikke vidste hvor hun skulle placere bolden. Dermed sørgede Kristina for at Hafnia igen havde en chance for komme ind i kampen 💪

Hafnia’s unge talent Ida Priskorn, som næsten hele sidste sæson, lå ude med kyssesyge, har hen over sommertræningen trænet for at være kampklar. Og den træning bar frugt, da hun 5 min inde i 3. periode, med et opspil fra backen Rikke Pedersen, trækker et dejligt trækskud op i hjørnet. Stillingen er nu 3-3!

Kampen bølger nu kraftigt hen i mod sluttningen og især Hafnia’s stjerne tonser fra Holstebro, Sanne Rahbek, var med til at forpurre Jægerspris’s forsøg på at få noget opspil fra backerne til at fungere.

Hafnia kæmpede bravt og med 10 min tilbage, kunne Malene Dall i et perfekt sammenspil imellem Mia K og Stine SK, sætte bolden i kassen! 3-4! Nu skulle Hafnia bare holde føringen og det gjorde de lige indtil sidste fløjt! Super stærk indsats hele vej rundt 🙌

Kampens spiller
Kristina blev kampens spiller, efter en forrygende indsats på kassen, med både tv-redninger, gode udkast og selvfølgelig straffe redningen. Sanne Rahbek blev en uofficiel toer efter hendes utrolige “tonser” indsats igennem hele kampen.

1. 08:25 2-1 Malene (Stine SK) 
2. 18:45 3-2 Stine SK
3. 05:03 3-3 Ida P (Rikke P)
3. 09.18 3-4 Malene (Stine SK)

Helsingør – Hafnia FC (0-4)

Sidst da damerne mødte Helsingør blev det til en blandet affære, da damerne valgte at stille med 3 kæder. Det gav lidt uro i kæderne og det var med til at skubbe til balancen i kampen, som endte 4-4. En kamp som kunne have været vundet, hvis ikke holdet valgte at køre med 3 kæder 100% af tiden.

Denne gang havde damerne heldigvis “kun” 2 fulde kæder, som var 100% klar fra til start. Allerede fra start kunne det hurtigt konkluderes at Helsingør valgte en meget defensiv opstilling med den klassiske 2-2-1 opstillingen, også kaldt “Huset”. Dette gav Hafnia utrolig meget plads til at komme til skud. Men Helsingørs opstilling gjorde det også svært at få nogle af skuddene til at gå ind, da der konstant altid var 3 spillere foran mål.

En af kampens store profiler var Hafnia’s unge talent Ida Priskorn, som efter 10 min fik åbnet ballet med endnu et dejligt trækskud oppe i krogen. Og 20 min efter i den næste periode, fik hun lov at lave samme skud igen til en 0-2 føring.

Hafnia forsvaret og keeper stod fantastisk kamp, hvor de holdte nullet hele kampen igennem. Så det hele lå på angrebet, for at kunne smide nogle flere mål på tavlen, men en meget velspillende Helsingør og tidligere Hafnia keeper, Caroline Schmidt, stod en kanon kamp og fik pillede en del af de forsøg, som Hafnia fik presset på.

Helsingør forsøg på at parkere bussen, bar også præg af de sidste to mål, som blev sat ind af henholdsvis Rikke Q og Tina SH, hvor begge mål var afretter, efter bolden havde ramt en spiller eller to inden den gik i mål.

Kampens spiller
Kampens spiller blev udvalgt, efter en stor enighed i stemmer, til Ida P. Hun var spilleren, som var med til at sætte Hafnia på tavlen med to stjerne kasser i begyndelse af kampen. Resten af kampen havde hun en stor indsat i at Hafnia kunne kalde sig vinder af kampen.

1. 09:28 0-1 Ida P (Mia K) 
2. 08:42 0-2 Ida P (Rikke Q)
3. 10:41 0-3 Rikke Q (Mia K)
3. 18:34 0-4 Tina SH (Ida O)

Opdateret sæson statistik 2019/2020

Næste to kampe

Hafnia Damerne skal i næste weekend møde mestrene fra sidste sæson, Copenhagen FC på hjemmebane. CFC har dog mistet en del stjerne spillere, så det bliver sjovt at se hvad de har at byde på.

Tirsdagen efter står den på Vanløse i Pokalen. Det bliver spændende at se om Vanløse er blevet forstærket siden sidste sæson, hvor Hafnia vandt 11-3 på hjemmebane.

Sæsonstart

Første træning er tirsdag d. 15. august i Sundby Hallen – Hal 3.

Vi glæder os til at se jer.

Træningstider for sæsonen 23/24:

Tirsdag:

18.00-19.30: Damer
19.30-21.00: Herre 2
21.00-23.00: Herre 1

Torsdag:

16.30-18.00: U11 & Øvrig Ungdom
18.00-20.00: Fælles Seniortræning